Bagehjælpemidler

Hos nordic crumbs har vi et godt udvalg af bagehjælpemidler. Hvad enten du ønsker at bage surdejsbrød eller du ønsker at få sprødere kanter på din pizza, så har vi det rette for dig.


Hvede- og rugsur

De fleste kender til surdej eller har hørt om det. Det der skaber den karakteristiske og intense smag i dej, og som har vundet mange hjerter det seneste år.  Surdej er en videnskab i sig selv, og det kan være svært at få en surdej til at lykkes. Der er rigtig mange faktorer som spiller ind, blandt andet mikroorganismerne i dejen, temperaturen i rummet, temperaturen på vandet mv. Det kan føles som en hel videnskab at skulle kaste sig ud i, herudover kommer den tid en surdej kræver. Den skal først fodres og passes i ca. 7 dage, før den overhovedet er bageklar. Herefter skal den passes for at forblive bage egnet. Ja, en surdej er altså ikke bare sådan lige at lave. 

Men den smager jo fantastisk. Og det har gjort, at vi har forelsket os i hvedesur og rugsur.
Tørret surdej som er bageklar, og hvor man ikke går på kompromis med hverken bageevne eller smag! Det kan vi lide. 

Hvedesur: Kan anvendes i alt lyst bagværk. Det kan også anvendes i kager, hvis man ønsker dette. Hvedesur er især god til boller og lyse fransbrød eller i din pizzadej.

Dosering: Ca. 40 g. pr. 1 kg mel (kan købes her)

Rugsur: Er velegnet til groft bagværk og det er helt perfekt til rugbrød eller de grovere franskbrød.

Dosering: Ca. 4 – 6 % af melmængden. Alt efter hvor syrligt man ønsker sit rugbrød (kan købes her)


Bageenzymer

Bageensymer er fantastiske til at give enten ekstra sprødt brød eller luftigt og blødt brød, alt efter hvilke bageenzymer ud bager med. Vi har fire varianter på vores shop, alle med forskellige evner. Her vil vi komme lidt nærmere ind på de fire varinter:

Bageenzym I: Denne bageenzym er velegnet til brød som skal have en sprød skorpe. Det kunne f.eks. være rundstykker og franskbrød.

Dosering: 2 – 3 % af melmængden.

Bageenzym II: Denne bageenzym er velegnet til bløddej, som f.eks. pølsehorn eller theboller, som skal være bløde, lækre og luftige.

Dosering: 10 % af melmængden.

Bageenzym III: Denne bageenzym er særligt velegnet til italienske brød, med sprød skorpe og store lufthuller, som f.eks. pizza og flutes. Denne bageenzym er tilsat surdej, så det giver dit brød en lækker karakteristisk smag af surdej.

Dosering: 4 % af melmængden.

Bageenzym IIII: Denne bageenzym er, ligesom bageenzym I, god til brød som rundstykker og franskbrød. Her er der også tilsat surdej, hvilket giver en dejlig autentisk smag af surdej til dit brød.

Dosering: 5 % af melmængden.


Obs. Alle vores bage hjælpemidler skal opbevares tørt og mørkt, for at opnå den bedste holdbarhed.

Tip:

  1. Du kan blande vores bagehjælpemidler. Prøv f.eks. bageenzym I + hvedesur i dine surdejsboller.

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere