Surdejspizza

Elsker du pizza? Så er denne opskrift noget for dig.
Med denne opskrift får du en lækker og luftig pizza med sprøde kanter og en skøn smag af surdej.

Opskriften giver: 2-3 pizzaer. 


Ingredienser:

4dl lunkent vand
10g gær
500g mel (se vores udvalg af pizzamel)
1 tsk salt
20g hvedesur (kan købes her)

  1. Kom vand i en skål og smuldr gøren heri.
  2. Bland mel, salt og hvedesur i en skål og rør det herefter i vandet.
  3. Ælt dejen til den er helt glat, samt slipper skålens kanter.
  4. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie, kom låg på skålen og kom den på køl.
  5. Dejen skal hæve i mindst 5 timer.
  6. Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål, bagesten eller en bageplade i.
  7. Efter hævningen vendes dejen ud på et meldrysset bord, og deles i tre portioner. Form hver portion til en kugle.
  8. Dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 min.
  9. Form dejen til pizzabunde. Undgå at brug en kagerulle, da dejen ellers kan blive flad og miste luftigheden.
  10. Kom dit yndlingsfyld på pizzaen og bag dem i 5 – 7 min. til de er gyldne i kanten.

Tip:

Prøv en hvid pizza med kartoffel og serranoskinke

  1. Smør din pizzabund med marcapone.
  2. Skær din kartoffel ud i tynde skiver og placer skiverne på din pizza.
  3. Riv Serano skinke i små stykker og fordel den på pizzaen.
  4. Riv en kugle mozzarella fra hinanden og fordel de små stykker ud på pizzaen.
  5. Skær frisk rosmarin i små stykker og fordel det over din pizza.
  6. Riv til sidst parmasam ost udover din pizza.
  7. Du kan evt. tilføje friskpresset hvidløg til sidst, hvis du kan lide hvidløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere