Surdejsboller

Disse boller er lækre og luftige, med en sprød skorpe.
De har den skønne og karakteristiske af surdej, men uden alt arbejdet med at starte, fodre og passe en surdej – lettere bliver det ikke.

Opskriften giver: 12-14stk


Ingredienser:

20 g. gær
20 g. hvedesur (kan købes her)
5 dl lunkent vand
1 spsk honning
500 g. hvedemel
2 tsk salt

  1. Smuldr gæren i det lunkne vand og tilsæt hvedesur – rør i væsken til det er opløst.
  2. Tilsæt honning og rør det ud.
  3. Tilsæt mel og salt til dejen, lidt af gangen, på lav hastighed eller med en ske.
  4. Når melet er rørt i dejen, skal dejen hvile i 15 min.
  5. Rør dejen på højeste hastighed i ca. 10 min. til dejen er ensartet og blank. Når den begynder at slippe bunden og siderne er den klar.
  6. Lad dejen hæve tildækket, på køkkenbordet i tre timer.
  7. Tænd ovnen på 250 g varmluft. Lad en bageplade varme op i ovnen, imens du forbereder bollerne.
  8. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i små stykker med en spatel eller en kniv.
  9. Kom stykkerne over på et stykke bagepapir og træk dem herefter over på den varme bageplade.
  10. Bag bollerne i ovnen i 12 – 15 min.

Tips:

1. Du kan erstatte noget af melet med grov mel eller havregryn.
2. Ønsker du at koldhæve dine boller, så kan du erstatte de 20 g. gær med 5 g. og lade din dej hæve i køleskabet natten over,
i stedet for tre timer på køkkenbordet. Herefter er fremgangsmåden den samme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere