Studenterhue

En smuk studenterhue kan virkelig sætte prikken over i’et til studenterfesten. Denne lækre kage består af en mazarinbund med chokoladecreme og friske bær.
Denne opskrift passer til: 8-10 personer
Til denne opskrift har vi brugt: Silikomart TOR200
Mazarinbund:
150g marcipan (kan købes her)
75g smør
150g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
70g mel
- Tænd ovnen på 180grader varmluft.
- Pisk sukker, smør, revet marcipan og vaniljesukker sammen til en ensartet masse i en skål.
- Tilsæt 1 æg af gangen og pisk massen lys og luftigt. Pisk gerne i små 5 min.
- Vend melet i.
- Kom massen i en form Ø20 cm.
- Bag bunden i 25-30 min.
Hvid chokoladecreme:
1,5 dl fløde
100 g. hvid chokolade (Callebaut W2 – kan købes her)
1 tsk vaniljepasta (kan købes her)
- Varm fløde og vanilje op til lige under kogepunktet.
- Kom din chokolade i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse.
- Dæk cremen med film, og stil på køl i mindst 3 timer.
- Pisk cremen luftig – den skal piskes godt så den får en tykkere konsistens, ligesom flødeskum.
- Kom cremen på en sprøjtepose med tyl i enden, og læg på køl mens kagen pyntes med fondant.
Pynt:
Sort fondant (kan købes her)
Hvid fondant (kan købes her)
Pastafarve (kan købes her)
Edible glue (kan købes her)
Friske bær
- Pynt kagen med fondant efter ønske.
- Sprøjt din creme på toppen af kagen.
- Pynt med friske bær.
Tips:
Kagen kan også nydes som en frisk sommerkage uden fondant pynt, og lige med de bær som ønskes.