Studenterhue

En smuk studenterhue kan virkelig sætte prikken over i’et til studenterfesten. Denne lækre kage består af en mazarinbund med chokoladecreme og friske bær.

Denne opskrift passer til: 8-10 personer
Til denne opskrift har vi brugt: Silikomart TOR200


Mazarinbund:

150g marcipan (kan købes her)
75g smør
150g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
70g mel

  1. Tænd ovnen på 180grader varmluft.
  2. Pisk sukker, smør, revet marcipan og vaniljesukker sammen til en ensartet masse i en skål.
  3. Tilsæt 1 æg af gangen og pisk massen lys og luftigt. Pisk gerne i små 5 min. 
  4. Vend melet i. 
  5. Kom massen i en form Ø20 cm.
  6. Bag bunden i 25-30 min. 

Hvid chokoladecreme:

1,5 dl fløde
100 g. hvid chokolade (Callebaut W2 – kan købes her)
1 tsk vaniljepasta (kan købes her)

  1. Varm fløde og vanilje op til lige under kogepunktet. 
  2. Kom din chokolade i en skål.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse.
  4. Dæk cremen med film, og stil på køl i mindst 3 timer. 
  5. Pisk cremen luftig – den skal piskes godt så den får en tykkere konsistens, ligesom flødeskum. 
  6. Kom cremen på en sprøjtepose med tyl i enden, og læg på køl mens kagen pyntes med fondant. 

Pynt:

Sort fondant (kan købes her)
Hvid fondant (kan købes her)
Pastafarve (kan købes her)
Edible glue (kan købes her)
Friske bær

  1. Pynt kagen med fondant efter ønske.
  2. Sprøjt din creme på toppen af kagen.
  3. Pynt med friske bær.

Tips: 

Kagen kan også nydes som en frisk sommerkage uden fondant pynt, og lige med de bær som ønskes. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere