Snackstænger med hindbær og marcipan

Snackstænger med remonce bestående af marcipan og hindbær.
De er gode til kaffen, madpakken eller som en lækker aften snack når man er lidt lækkersulten.

Opskriften giver: ca. 22 stk.


Ingredienser:

100g smør
2dl mælk
50g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
1æg
450g hvedemel


Fyld:

100g smør
100g sukker
100g marcipan (kan købes her)
100g hindbær marmelade
1 æg til pensling
Birkes

  1. Smelt smøret i en gryde, tilsæt mælken.
  2. Hæld massen over i en skål – gerne til en røremaskine
  3. Opløs gæren
  4. Tilsæt sukker, salt og æg.
  5. Tilsæt herefter melet lidt efter lidt.
  6. Ælt dejen på røremaskinen i ca. 10 min.
  7. Sæt dejen til side, mens fyldet piskes.
  8. Pisk smør, sukker og marcipan sammen.
  9. Vend hindbærmarmelade i.
  10. Del dejen op i to.
  11. Rul den første klump dej ud i en rektangel
  12. Smør det hele med fyldet.
  13. Fold først 1/3 del af dejen ind over og herefter den anden – så det ligger i 3 lag.
  14. Ønskes der lange snacks, kan man med fordel rulle dejen ud igen.
  15. Pensel med et sammenpisket æg og drys med birkes.
  16. Skær ca. 11 strimler.
  17. Sno dem 2-3 gange rundt om sig selv og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  18. Gentag herefter med dej nr. 2.
  19. Sæt pladerne med snackstængerne til hævning i ca. 30 min før de bages.
  20. Tænd ovnen på 190grader varmluft.
  21. Bag en plade af gangen i ca. 8-10 minutter.
  22. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips:

Snackstængerne kan sagtens fryses, kom dem i en frysepose. Prop ikke poserne, da de ikke har godt af at blive mast.
Ved optøning skal de tages op en times tid før brug og lige varmes i 2-3 minutter i ovnen – så er de ekstra gode.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere