Pitabrød – Fuldkorn

Hvis du ønsker lidt grovere pitabrød, så er dette opskriften for dig.
Med fuldkorn kan man lave brød som er lidt mere mættende og få flere fibre ind i sit brød.
Disse pitabrød er perfekte som aftensmad eller til børnenes madpakker.

Opskriften giver: 10-12 stk.
I denne opskrift har vi brugt: Condibøtte 5L


Fuldkorns pitabrød:

25 g. gær
1,5 dl. A38
4 dl. vand
10 g. salt
2 spsk. olie
250 g. powerhvede fuldkorn (kan købes her)
550 g. hvedemel

  1. Oplæs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt A38, salt og olien.
  3. Kom melet i, lidt af gangen. Obs. det er ikke sikkert at du skal bruge al dit hvedemel, så hold 50 g. tilbage, til du synes dejen er perfekt. Dejen skal være blød og smidig, den må ikke være for klistret.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 timer. Vores dej hæver i en stor condibøtte.
  5. Når dejen er hævet, tændes ovnen på 275 g. varmluft. Lad bagepladen være i ovnen og varme med.
  6. Form boller på ca. 100-110 g. Rul dem forsigtigt flade med en kagerulle.
  7. Kom bollerne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 7 min. Hold øje med dem, da de hurtigt kan blive mørke og hårde, hvis de får for meget.
  8. Når pitabrødene er færdige, ligges de på en bagerist og køler af, inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere