Pistaciekage

Hvis du ikke har prøvet pistacienødder i kage før, så er det altså nu du skal prøve det – det smager fantastisk!
Denne kage er god til dem som ikke er til det hele søde. De lækre pistaciekerner og den syrlige citronmousse er et godt samspil til den søde og tunge brownie.

Opskriften passer til: 8-10 personer
I denne opskrift har vi brugt: Silikoneform TOR160Silikoneform TOR200, Kageplast H10 & Kageplast H3.


Brownie med pistacie:

60g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
30g smør
1 æg
90g sukker
20g kagehvedemel (kan købes her)
20g usaltede pistaciekerner (kan købes her)

  1. Tænd ovnen på 175 g. varmluft.
  2. Smelt chokolade og smør i en skål i microovnen eller over vandbad.
  3. Pisk imens æg og sukker sammen til en lys og luftig æggemasse.
  4. Rør chokolade og smør i æggemassen. 
  5. Vend mel og hakkede pistacienødder i.
  6. Fordel dejen i en form på Ø16 cm
  7. Bag brownien i ca. 20 min.
  8. Lad den køle helt af. 

Pistaciepraliné ganache:

20g sukker
20g usaltede pistaciekerner (kan købes her)
100g hvid chokolade (Callebaut W2 – kan købes her)
0,5dl fløde

  1. Smelt forsigtigt sukkeret på en pande eller i en gryde til det er gylden brunt. Rør ikke i sukkeret imens det smelter.
  2. Vend pistacienødderne i og hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det køle ned.
  3. Blend herefter massen med en stavblender.
  4. Smelt chokoladen.
  5. I en anden gryde varmes fløden til lige under kogepunktet.
  6. Tag det af varmen, og hæld den varme fløde over den smeltede chokolade.
  7. Rør i midten af skålen med en dejskraber, forsæt med at røre til ganachen har samlet sig og er blank.
  8. Fordel ganachen over browniebunden.
  9. Stil på frys i min. 1-2 timer. 

Mælkechokolade ganache:

100g mælke chokolade (Callebaut 33,6% – kan købes her)
0,5dl fløde

  1. Kom chokoladen i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld det over chokoladen og rør massen sammen, så det samler sig til en tyk masse.
  4. Fordel ganachen oven på pistacielaget.
  5. Stil kagen tilbage på frys i min. 1-2 timer.

Citronmousse:

3 blade husblas (kan købes her)
1dl citronsaft
100g sukker
3dl fløde
100g skyr eller græsk yoghurt

  1. Udblød husblassen i koldt vand, i mindst 10 minutter.
  2. Bring citronsaft og sukker til kogepunktet, sørg for alt sukkeret er smeltet og tag gryden af varmen.
  3. Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den varme sirup.
  4. Lad den køle af til håndvarm. Hvis den er for varm når du skal vende den i flødeskum, risikerer du at den skiller.
  5. Pisk fløden til let skum, og vend skyr heri. Det er vigtigt at skummen ikke er for stift pisket, da du så risikere at den skiller.
  6. Tag lidt af skummet og vend i citronsiruppen.
  7. Vend forsigtig siruppen i skummet.
  8. Hæld moussen i en silikoneform ø20.
  9. Tag kagen ud af fryseren.
  10. Placér den med toppen ned i moussen, så browniebunden vender opad.
  11. Sæt kagen tilbage på frys i mindst 3-4 timer, gerne natten over.

Pynt:

Chokoladebånd i 2 størrelser
Kageplast i H3 (kan købes her) & Kageplast i H10 (kan købes her)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere