Kerne rugbrød

Der er ikke noget bedre end duften af nybagt rugbrød. Med denne opskrift kan du nemt lave dit eget rugbrød hjemme i køkkenet.
Det tager ikke lang tid og det smager fantastisk!

Opskriften giver: 1 rugbrød


Ingredienser:

25g gær
25g rugbrødssur (kan købes her)
20g mørk maltmel (kan købes her)
1 spsk salt
6dl lunkent vand
75g solsikkekerner
75g sesam/hørfrø
170g knækkede rugkerner
350g rugmel

  1. Opløs gær og rugbrødssur i det lunkne vand.
  2. Rør solsikkekerner, sesam, knækkede rugkerner og den mørke maltmel i vandet.
  3. Tilsæt rugmelet og rør dejen sammen i ca. 10 min.
  4. Fordel dejen i en oliesmurt rugbrødsform og pensel overfladen af dejen med lidt olie.
  5. Dæk formen til og lad den hæve et lunt sted i en time.
  6. Tænd ovnen på 180 g. varmluft
  7. Når ovnen er varm, bages rugbrødet i 1 time og 10 minutter.
  8. Lad rugbrødet køle helt af, på en bagerist, inden servering.

Tips:

Du kan erstatte/tilsætte de frø eller kerner du ønsker, samt drysse med kerner oven på det oliesmurte rugbrød, inden du bager det.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere