Kerne rugbrød

Der er ikke noget bedre end duften af nybagt rugbrød. Med denne opskrift kan du nemt lave dit eget rugbrød hjemme i køkkenet.
Det tager ikke lang tid og det smager fantastisk!
Opskriften giver: 1 rugbrød
Ingredienser:
25g gær
25g rugbrødssur (kan købes her)
20g mørk maltmel (kan købes her)
1 spsk salt
6dl lunkent vand
75g solsikkekerner
75g sesam/hørfrø
170g knækkede rugkerner
350g rugmel
- Opløs gær og rugbrødssur i det lunkne vand.
- Rør solsikkekerner, sesam, knækkede rugkerner og den mørke maltmel i vandet.
- Tilsæt rugmelet og rør dejen sammen i ca. 10 min.
- Fordel dejen i en oliesmurt rugbrødsform og pensel overfladen af dejen med lidt olie.
- Dæk formen til og lad den hæve et lunt sted i en time.
- Tænd ovnen på 180 g. varmluft
- Når ovnen er varm, bages rugbrødet i 1 time og 10 minutter.
- Lad rugbrødet køle helt af, på en bagerist, inden servering.
Tips:
Du kan erstatte/tilsætte de frø eller kerner du ønsker, samt drysse med kerner oven på det oliesmurte rugbrød, inden du bager det.