Karameltærte

En lækker mørdejstærte med karamel og mørk chokolade, pyntet med mere chokolade og hakkede hasselnødder. En nem lille kage, som dine gæster helt sikkert vil elske.
Opskriften passer til: 8-10 personer.
I denne opskrift har vi brugt: Perfomeret tærteform Ø24
Mørdej:
300g mel
100g flormelis
150g smør
1 æg
- Skær smør i små tern, og kom alle ingredienserne i en skål – hvis muligt en røremaskine.
- Rør med piskeris lige indtil dejen har samlet sig.
- Ælt dejen let sammen og sæt den på køl i en times tid.
- Tænd ovnen på 180grader.
- Læg dejen på et stykke bagepapir og kom et stykke mere ovenpå. Rul dejen ud, gerne 2-3cm større end formen, så der er til kanten.
- Kom dejen i tærteformen og lav huller i bunden med en gaffel.
- Bag tærtebunden i ca. 15-18min. Hold øje med den, den skal være let gylden.
- Lad tærten køle af.
Karamel:
150g smør
150g brun farin
200g kondenseret mælk
flagesalt
- Kom smørret og den brune farin i en tykbundet gryde.
- Varm det stille op indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt den kondenserede mælk og giv massen et opkog under omrøring i 2-3 minutter til det ligner karamel.
- Smag karamellen til med salt, og hæld den over tærtebunden.
- Sæt tærten på køl i min. 1 times tid mens karamellen sætter sig.
Pynt:
50g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
Hasselnødder
- Smelt chokoladen, og pynt kagen med lette strøg fra side til side.
- Hak hasselnødderne og fordel dem på kagen.
Tips:
1. Der vil være dej til overs, dette kan fryses og bruges en anden dag, ellers kan det holde sig et par dage på køl.