Karameltærte

En lækker mørdejstærte med karamel og mørk chokolade, pyntet med mere chokolade og hakkede hasselnødder. En nem lille kage, som dine gæster helt sikkert vil elske.

Opskriften passer til: 8-10 personer.
I denne opskrift har vi brugt: Perfomeret tærteform Ø24


Mørdej:

300g mel
100g flormelis
150g smør
1 æg

  1. Skær smør i små tern, og kom alle ingredienserne i en skål – hvis muligt en røremaskine.
  2. Rør med piskeris lige indtil dejen har samlet sig. 
  3. Ælt dejen let sammen og sæt den på køl i en times tid. 
  4. Tænd ovnen på 180grader.
  5. Læg dejen på et stykke bagepapir og kom et stykke mere ovenpå. Rul dejen ud, gerne 2-3cm større end formen, så der er til kanten. 
  6. Kom dejen i tærteformen og lav huller i bunden med en gaffel.
  7. Bag tærtebunden i ca. 15-18min. Hold øje med den, den skal være let gylden. 
  8. Lad tærten køle af. 

Karamel:

150g smør
150g brun farin
200g kondenseret mælk
flagesalt

  1. Kom smørret og den brune farin i en tykbundet gryde.
  2. Varm det stille op indtil sukkeret er opløst. 
  3. Tilsæt den kondenserede mælk og giv massen et opkog under omrøring i 2-3 minutter til det ligner karamel. 
  4. Smag karamellen til med salt, og hæld den over tærtebunden.
  5. Sæt tærten på køl i min. 1 times tid mens karamellen sætter sig.

Pynt:

50g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
Hasselnødder

  1. Smelt chokoladen, og pynt kagen med lette strøg fra side til side. 
  2. Hak hasselnødderne og fordel dem på kagen.

Tips:

1. Der vil være dej til overs, dette kan fryses og bruges en anden dag, ellers kan det holde sig et par dage på køl. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere