Frøsnapper

Lækre frøsnapper lige til at tage med på madpakken eller nyde som snack.

Opskriften giver: ca. 22 stk.


Ingredienser:

100g smør
2dl mælk
50g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
1æg
450g hvedemel


Fyld:

200g pikantost
1 æg til pensling
Sesamfrø
Birkes

  1. Smelt smøret i en gryde, tilsæt mælken.
  2. Hæld massen over i en skål – gerne til en røremaskine
  3. Opløs gæren
  4. Tilsæt sukker, salt og æg.
  5. Tilsæt herefter melet lidt efter lidt.
  6. Ælt dejen på røremaskinen i ca. 10 min.
  7. Del dejen op i to.
  8. Rul den første klump dej ud i en rektangel
  9. Smør det hele med pikantost
  10. Fold først 1/3 del af dejen ind over og herefter den anden – så det ligger i 3 lag.
  11. Ønskes der lange frøsnapper, kan man med fordel rulle dejen ud igen.
  12. Pensel med et sammenpisket æg og drys med f.eks. sesamfrø eller birkes.
  13. Skær ca. 11 strimler.
  14. Sno dem 2-3 gange rundt om sig selv og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  15. Gentag herefter med dej nr. 2.
  16. Sæt pladerne med frøsnapperne til hævning i ca. 30 min før de bages.
  17. Tænd ovnen på 190grader varmluft.
  18. Bag en plade af gangen i ca. 8-10 minutter.
  19. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips:

Frøsnapperne kan sagtens fryses, kom dem i en frysepose. Prop ikke poserne, da de ikke har godt af at blive mast.
Ved optøning skal de tages op en times tid før brug og lige varmes i 2-3 minutter i ovnen – så er de ekstra gode.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere