Foccaciabrød

Et luftigt og lækkert foccaciabrød som er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som snack.
Opskriften giver: 1stk (brandepande 30-40cm)
Ingredienser:
440g lunkent vand
3 spsk olivenolie
1,5 tsk salt
100g rugmel (Kan erstattes af f.eks fuldkornsmel)
500g hvedemel
20g bageenzym III (kan købes her)
Fyld:
2 tsk salt
4 spæk olivenolie
10 cherrytomater
50g feta
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Bland rugmel, hvedemel og bageenzym i en skål.
- Tilsæt olie og salt i vandet med gær og tilsæt herefter de tørre ingredienser lidt efter lidt.
- Ælt dejen godt, gerne på en røremaskine i 5 – 7 min.
- Sæt dejen til hævning i min. 3 timer
- Smør en bradepande med olie og fordel dejen heri.
- Sæt dejen til efterhævning i 20 min.
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Fordel olien på dejen og lav små fordybninger, med våde fingre (Da dejen er meget våd og klistret)
- Skær tomaterne i halve og placér dem på dejen. Smuldr fetaen over dejen og top med lidt groft salt.
- Bag brødet i ca. 18 – 20 min. Hold gerne øje, brødet skal være gyldent på toppen.
Tips:
Du kan udskrifte tomater og feta, med lige det fyld du ønsker.
Prøv f.eks.: rødløg, forårsløg, oliven, frisk rosmarin osv.