Foccaciabrød

Et luftigt og lækkert foccaciabrød som er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som snack.

Opskriften giver: 1stk (brandepande 30-40cm)


Ingredienser:

440g lunkent vand
3 spsk olivenolie
1,5 tsk salt
100g rugmel (Kan erstattes af f.eks fuldkornsmel)
500g hvedemel
20g bageenzym III (kan købes her)

Fyld:

2 tsk salt
4 spæk olivenolie
10 cherrytomater
50g feta

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Bland rugmel, hvedemel og bageenzym i en skål.
  3. Tilsæt olie og salt i vandet med gær og tilsæt herefter de tørre ingredienser lidt efter lidt.
  4. Ælt dejen godt, gerne på en røremaskine i 5 – 7 min.
  5. Sæt dejen til hævning i min. 3 timer
  6. Smør en bradepande med olie og fordel dejen heri.
  7. Sæt dejen til efterhævning i 20 min.
  8. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  9. Fordel olien på dejen og lav små fordybninger, med våde fingre (Da dejen er meget våd og klistret)
  10. Skær tomaterne i halve og placér dem på dejen. Smuldr fetaen over dejen og top med lidt groft salt.
  11. Bag brødet i ca. 18 – 20 min. Hold gerne øje, brødet skal være gyldent på toppen.

Tips:

Du kan udskrifte tomater og feta, med lige det fyld du ønsker.
Prøv f.eks.: rødløg, forårsløg, oliven, frisk rosmarin osv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere