Efterårskage med smag af sommer

En elegant og enkel efterårskage som indeholder lækre sommersmage.
En browniebund med hasselnødder, saltkaramel mousse og passionsfrugt mousse.

Opskriften passer til: 8-10 personer
I denne opskrift har vi brugt: Silikoneform TOR160Silikoneform TOR180, Tyl 1M, Tyl 21 & Sprøjteposer.


Browniebund:

60g smør
50g mørk chokolade (callebaut 70,5% – kan købes her)
70g sukker
1 æg
50g hvedemel
30g hasselnødder (kan købes her)

  1. Smelt chokolade og smør over et vandband,
  2. Tag det herefter af varmen og rør det sammen med sukker og æg.
  3. Sigt tilsidst hvedemel i massen, og rør det forsigtigt sammen.
  4. Tilføjes hasselnødder. 
  5. Hæld massen i en silikoneform (16cm).
  6. Bag brownien ved 175grader i ca. 15 minutter.
  7. Lad kagen køle af.

Saltkaramel mousse: 

1,5 blade husblas
1 dl Dulce de leche (kan købes her)
1-2 tsk salt 
1,5 dl fløde

  1. Udblød husblas i koldt vandt – mindst 10 minutter (Hæld f.eks. vand i en høj kande, og kom bladene i én efter én, så de ikke samler sig).
  2. Smag karamellen til med salt.
  3. Varm karamellen op i en gryde, hæld herefter i en skål.
  4. Vrid husblassen for vand og kom i den varme karamel. Sæt til side og køl ned.
  5. Pisk fløden let og vend den afkølede karamel i fløden – gerne over flere gange. 
  6. Hæld moussen over browniebunden og sæt kagen på frys, gerne et par timer – så moussen sætter sig. Den kan sagtens stå natten over. 

Passionsfrugt mousse:

5 blade husblas
1,5 dl passionsfrugt puré (kan købes her)
1 spsk citronsaft
2 spsk sukker
4 dl fløde 

  1. Udblød husblas i koldt vandt – mindst 10 minutter (Hæld f.eks. vand i en høj kande, og kom bladene i én efter én, så de ikke samler sig).
  2. Varm passionsfrugtpuré, sukker og citronsaft op i en gryde.
  3. Vrid husblassen for vand og kom i den varme sirup. Sæt til side og køl ned.
  4. Pisk fløden let og vend den afkølede sirup i fløden – gerne over flere gange.
  5. Placér den frosne kage i en ny silikoneform Ø18, beklædt med husblas.
  6. Hæld passionsfrugtmoussen over den frosne kage, sørg for at komme helt ned i siderne – så der ikke dannes huller. Der kan med fordel bruges en sprøjtepose. 
  7. Sæt kagen på frys, min. 3 timer gerne natten over.

Marmoreret marcipanbånd:

200g hvid marcipan (kan købes her)
100g marcipan (kan købes her)
(Alm marcipan kan farves med pastafarve – kan købes her)

  1. Opdel marcipanen i portioner efter det antal farver du ønsker at bruge.
  2. Rul det ud i pølser, og læg dem op vandret efter hinanden. Klem nu farverne sammen, rul det til en pølse som foldes og drejes efter ønske. 
  3. Til sidst rulles marcipanen ud, og skæres til efter størrelsen på kagen.
  4. Drys båndet med flormelis. Rul båndet sammen på den vandrette led, så det nemmere kan rulles rundt om kagen.

Vaniljesmørcreme:

100g smør
200g flormelis 
1 spsk vaniljepaste (kan købes her)

  1. Pisk smør og flormelis helt lys, det kan tage lidt tid. Det skal piskes indtil det ikke længere smager af smør – derved den lyse farve.
  2. Kom smørcremen på sprøjteposer med ønskede tyl. Begynd at pynt kagen med ønskede blomster/mønster. Til roserne er der brugt tyl 1M og til de små er brugt til nr. 21. 

Pynt:

Guld støv (kan købes her)
Crispearls (kan købes her)

Pynt kagen efter ønske, og sæt den på køl indtil den skal serveres, lad den gerne tø langsomt op i et par timer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere