Cookies – Marcipan og friske hindbær

Denne opskrift er på den originale cookie, men med et tvist. Vi har nemlig fjernet mælke- og mørk chokolade og erstattet med hvid chokolade, hindbær og marcipan.
En fantastisk kombination, hvis du spørg os.

Opskriften giver: ca. 12 cookies


Marcipan og hindbær cookies:

100g sukker
165g brun farin
1 tsk salt
115g blødt smør
1 æg
1 tsk vaniljepaste (kan købes her)
155g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
100g hvid chokolade (Callebaut W2 – kan købes her)
100g marcipan (kan købes her)
24 friske hindbær

  1. Pisk sukker, brun farin, salt og smør til en samlet masse uden klumper.
  2. Kom æg og vanille paste i massen, pisk det sammen.
  3. Si mel og bagepulver i massen, vend det sammen med dejskraber eller grydeske. Vend kun lige til det har samlet sig.
  4. Vend chokoladen knapperne i dejen. 
  5. Riv marcipanen og tilsæt den til dejen.
  6. Kom dejen på køl min. 30 minutter, men gerne natten over. Jo længere de står, jo rigere bliver smagen.
  7. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  8. Form dine cookies til kugler og kom dem på en bageplade med bagepapir. Det kan være en fordel at veje dejen, og veje hver enkelt kugle, for at de får samme størrelse (ca. 50g). 
  9. Placér dem med godt mellemrum, så de ikke flyder sammen. Portionen passer til 2 bageplader. 
  10. Bag dem i ca. 7 min. Tag cookiesene ud og kom et par hindbær på hver cookie.
  11. Bag dem igen i ca. 7 min. Dine cookies er færdige når de er gyldne i kanten. De vil skal være lidt bløde i midten når de er færdige, så bliver de lækre chewy når de er afkølet og klar til servering. 

Tips:

1. Du kan udskifte chokoladen med dit yndlingsfyld, f.eks. nødder eller chokoladeknapper.
2. Du kan tilføje mere eller andet chokolade. De bliver bestemt ikke dårligere af, at tilsætte lidt gold chokoladeknapper (kan købes her)
3. Når du har formet din cookiedej til kugler, kan du fryse dem ned i fryseposer/bøtter. Så kan de tages op og bages den dag de skal bruges.
På den måde har du altid lækre cookies til uventede gæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere