Chokolader med hasselnøddepraline

Lækre fyldte chokolader bestående af mørke chokoladeskaller med mørk chokoladeganache og hasselnøddepraline.

Denne opskrift giver: Til to forme
Til denne opskrift er der brugt: Termometer, Chokoladeform, Chokoladeskraber og Sprøjteposer


Chokoladeskaller:

400g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)

  1. Temperer din chokolade
    Find vores tempereringsguide her
  2. Fyld din chokoladeform med chokolade
  3. Lig et stykke bagepapir på dit køkkenbord.
  4. Vend formen over dit bagepapir og bank med din chokoladeskraber eller andet, på formen, så chokoladen drypper ud på bagepapiret.
  5. Bank ekstra hårdt på din form, så du får luftbobler ud af din chokolade.
  6. Skrab henover din chokoladform, samt kanterne af formen, så der kun er chokolade tilbage i hullerne.
  7. Stil formen på siden og lad skallerne sætte sig.
  8. Kom det overskydende chokolade tilbage i den skål du brugte til at temperere med og gem det til at lukke dine skaller, når du har tilføjet fyld.

Chokoladeganache:

100g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
100g fløde
20g glukosesirup (kan købes her)

  1. Kom fløde og glukosesirup i en gryde og varm det op, til lige under kogepunktet.
  2. Kom chokoladen i en skål.
  3. Hæld den varme fløde og sirup over chokoladen og rør i midten af skålen, til chokoladen er smeltet.
  4. Lad ganachen afkøle.
  5. Kom den afkølede ganache på en sprøjtepose.

Hasselnøddepraline:

100g hasselnødder
100g sukker
50g vand
75g mælke chokolade (Callebaut 33,6% – kan købes her)

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Rist nødderne i ovnen i 7 – 10 minutter.
  4. Afskal nødderne.
  5. Kog vand og sukker op i en gryde og lad det stå ved middelvarme til det bliver til en gylden karamel. Rør ikke undervejs.
  6. Kom de varme afskallede nødder ned i karamelmassen.
  7. Lig et stykke bagepapir ud på køkkenbordet.
  8. Kom de karamelliserede nødder ud på bagepapiret.
  9. Når de er afkølet, kommes de i en blender eller en minihakker og blend det.
  10. Tilsæt chokoladen til din masse og kør massen til den er samlet helt.
  11. Lad pralinen afkøle.
  12. Kom den afkølede praline på en sprøjtepose.

Samling:

  1. Nu skal du til at fylde dine skaller.
  2. Start med at fylde 1/3 chokoladeganache i dine skaller.
  3. Lad pralinen sætte sig lidt i skallerne, før du tilsætter din hasselnøddepraline.
  4. Kom 1/3 hasselnøddepraline oven på din chokolade ganache.
  5. Lad fyldet sætte sig og lave en hinde, så fyldet ikke ryger med, når du lukker dine chokolader.
  6. Når hinden har sat sig er du klar til at lukke dine chokolader.
  7. Smelt din resterende chokolade til arbejdspunktet.
  8. Kom chokolade i alle hullerne med fyld, så de er dækket med chokolade.
  9. Bank din form for lufthuller.
  10. Skrab det overskydende chokolade af din form.
  11. Dine chokolader skal nu sætte sig, inden du banker dem ud af formen.

Tips:

1. Hvis du har meget fyld tilovers, så prøv det som en lækker overraskelse i midten af en muffin eller i en kage.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere