Chokoladelagkage

En skøn chokoladelagkage med jordbærcreme og chokolade.
Denne lagkage er lidt tidskrævende, da den indeholder flere elementer, men den smager fantastisk.
Så hvis du har tiden til det, så er dette virkelig en skøn lagkage.

Denne opskrift passer til: 8-10 personer
I denne opskrift har vi brugt: Dispenser, Spartel og drejeskive


Chokolade lagkagebunde:

4 æg
190g sukker
1 tsk vaniljepaste (kan købes her)
3g salt
40g kakaopulver
1,5 tsk bagepulver
80g hvedemel
50g kartoffelmel

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det er luftigt. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Sigt hvedemel, kakaopulver, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i, så du undgår, at alt luften ryger ud.
  4. Smør en springform Ø22 cm med fedtstof.
  5. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  6. Bag den i 20-25 minutter. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter.
  7. Når kagen er kølet af, skal den deles i 3 bunde. Brug gerne en brødkniv, skær først et lille hak hele vejen rundt, og forsæt en runde mere og skær hele vejen igennem.

Jordbærcreme:

2 blade husblas (kan købes her)
225g frosne jordbær
50g sukker
2,5 dl fløde

  1. Udblød husblassen i koldt vand, i mindst 10 min.
  2. Kom jordbær og sukker i en lille gryde, giv det et opkog til sukkeret er smeltet, og jordbærene er bløde.
  3. Blend massen med en stavblender til jordbærpuré.
  4. Vrid husblassen for vand og opløs den i puréen.
  5. Lad den køle helt af. 
  6. Pisk fløden til en luftig skum, den må ikke piskes for stiv, da den så risikere at skille.
  7. Vend forsigtigt den afkølede jordbærpuré i.
  8. Kom jordbærcremen i en sprøjtepose med en passende tyl.
  9. Læg på køl i ca. 30 min. så den når at sætte sig lidt.

Chokoladecreme:

100g blødt smør
100g flormelis
75g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
0,75 dl fløde

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  2. Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen.
  3. Hæld det smeltede chokolade i massen i en tynd stråle mens der stadig piskes.
  4. Tilsæt fløden og pisk til cremen er ensartet og blød.

Chokolade drip:

1 dl fløde
20g glukosesirup (kan købes her)
150g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)

  1. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet
  2. Kom chokoladen i en skål.
  3. Hæld den varme fløde og sirup over chokoladen og rør massen sammen, så det samler sig til en tyk creme.
  4. Hæld massen på en flaske, og sæt på køl mens kagen smøres op.

Samling:

  1. Beklæd en form med kageplast og bagepapir i bunden, brug evt. en justerbarform eller springform – størrelsen skal passe til lagkagebundens størrelse. 
  2. Placér en kagebund nederst, kom et lag chokoladecreme på bunden – kom gerne lidt op af kanten hele vejen rundt – så det danner en “skål” til jordbærcremen.
  3. Kom et lag jordbærcreme i og top med en lagkagebund.
  4. Gentag en gang mere og slut af med den sidste bund. 
  5. Kom kagen på køl, min. 30 min så jordbærcremen sætter sig og kagen står “fast”, så den kan smøres op. 

Smørcreme:

250g smør
500g flormelis
50g mælkechokolade (Callebaut 33,6% – kan købes her)

  1. Smelt din chokolade og lad den afkøle.
  2. Pisk smør og flormelis helt lys, det kan tage lidt tid. Det skal piskes indtil det ikke længere smager af smør – derved den lyse farve.
  3. Tilsæt chokoladen og pisk cremen ensartet.
  4. Kom det herefter i en sprøjtepose.
  5. Tag kagen ud, og placér den på en drejeskive – det gør det nemmere at opsmører kagen. 
  6. Kom et lag smørcreme hele vejen rundt, og smør stille kagen op – slut på toppen. Brug en paletkniv til at fordele smørcremen, og et skrabeblad hvis der ønskes et skarpt look.
  7. Sæt kagen på køl i ca. 15 min, så smørcremen sætter sig, og er klar til at blive pyntet. 
  8. Herefter er den klar til pynt. Tag flasken med chokoladeganachen, og start med at dryppe ned langs siderne. Kør hele vejen rundt, og hæld til sidst et lag på toppen. 
  9. Til sidst kan kagen pyntes efter ønske, f.eks med crispearls.

Tips:

1. Du kan udskifte jordbærrene med f.eks. hindbær eller andre bær.
2. Du kan let tilføje lidt knas til din lagkage, ved at komme f.eks. crispearls, karamelliserede hasselnødder eller andet på dine bunde før du tilføjer din mousse. Et knaslag i en kage er altid lækkert.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere