Cappuccino flødeboller

Disse flødeboller er for kaffe og karamel elskeren. De er lavet af en cappuccino skum med saltkaramelkugler, overtrukket med en karamelliseret hvid chokolade.

Denne opskrift giver: 16 – 18 små flødeboller.
I denne opskrift har vi brugt: Flødebollebunde, Tyl 1A, Termometer & Sprøjteposer


Flødebolleskum:

15g æggehvidepulver (kan købes her)
70g vand (35 grader)
15g sukker
Cappuccino smagspasta (kan købes her)
50g Saltkaramel crispearls (kan købes her)

  1. Kom æggehvidepulveret i det lune vand og pisk det stift.
  2. Tilsæt sukkeret under piskning – Skummet skal være meget stift og luftigt.

Sukkerlage:

40g vand
140g sukker
60g glukosesirup (kan købes her)
1 tsk vaniljepaste (kan købes her)

  1. Kom alle ingredienserne til sukkerlagen i en gryde og sæt den over på lav varme.
  2. Bring sukkerlagen i kog under omrøring.
  3. Når det har småkogt i ca. 30 sek. skrues der lidt ned for varmen, indtil massen har opnået en temperatur på 117 grader.
  4. Når massen har den korrekte temperatur, hældes den, i en tynd stråle, ned i flødebolleskummet, mens der piskes på lav hastighed
  5. Når skummen er samlet og ensartet, piskes der på mellemhøj hastighed, indtil massen er fast og afkølet.
  6. Tilsæt 3 – 4 spsk smagspasta, rør det godt ud og smag til.
  7. Tilsæt crispearls og kom skummen på en sprøjtepose, med din udvalgte flødebolletyl i bunden.

Overtræk:

400g gold chokolade (Callebaut Gold – kan købes her)
Karamelliseret hasselnødder (kan købes her)

  1. Temperer din chokolade.
    Find vores tempereringsguide her
  2. Pynt med karamelliseret hasselnødder

Tips:

1. Du kan erstatte cappuccino smagspasta med lige netop din yndlingssmag.
2. Prøv med bagte marcipanbunde. Udstik marcipanbundene i de ønskede størrelser, kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn, 175 grader varmluft, i ca. 5 – 7 min. Når bundene er gyldne er de færdige.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere