Browniemuffins med flødebolletop

Små lækre muffins med en midte af karamelchokolade med knas, toppet med en flødebolleskum,
så bliver det ikke meget bedre.

Opskriften giver: 12 muffins
I denne opskrift har vi brugt: Muffinsforme, Sprøjteposer & Stjernetyl


Browniemuffins:

125g mørk chokolade (gerne over 60% – kan købes her
100g smør
200g sukker
1 tsk vaniljesukker
3 æg
75 g hvedemel

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en skål – enten over vandbad eller i microovn og lad det køle ned. 
  3. Pisk sukker, æg og vanilje sammen til en lys og luftig masse.
  4. Hæld den smeltede chokoladeblanding i en tynd stråle i massen mens der røres.
  5. Sigt melet over massen, og vend det sammen. 
  6. Kom dejen i muffinsforme, fyld kun 2/3 af formen.
    Kan være en fordel at bruge en sprøjtepose
  7. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
  8. Lad dem køle helt ned før du begynder på fyldet. 

Fyld:

100g Cara Crakine (kan købes her)

  1. Lav en lille fordybning i alle muffins. Det kan f.eks. gøres med toppen af en gulerodsskræller.
  2. Kom Cara Crakine på en sprøjtepose og fyld lidt i alle hullerne.
  3. Sæt tilside mens flødebolleskummet laves.

Flødebolleskum:

60g glukosesirup (kan købes her)
125g sukker
0,5dl vand
75g æggehvider
10g sukker
Smagspasta med citron (kan købes her)

  1. Kom glukosesirup, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog op til 117grader. 
  2. Pisk æggehvide og sukker til skum.
  3. Hæld den varme sukkerlage direkte ned i skummet, i en tynd stråle mens der piskes. 
  4. Tilføj citronsmagspasta og pisk lidt igen – smag løbende til. 
  5. Pisk i 5-8min til skålen ikke længere er varm og skummet er helt stiv.
  6. Kom skummet på en sprøjtepose med en stjerne tyl, og pynt dine muffins. 

Pynt:

50g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)

  1. Smelt chokoladen i microovn eller over et vandbad.
  2. Kom chokoladen i en sprøjtepose, klip et lille hul og pynt toppen fra side til side. 

Tips:

Hvis det skal gå hurtigt, kan du let anvende flødebolleskum fra dr. oetker, hvor der blot skal tilføjes vand og piskes, så har du en flødebolleskum til at pynte dine kager med.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere