Brownie med hindbær & chokolade

Brownie med friske hindbær, chokolade kiksebund, chokoladeganache med knas, hindbærmousse og chokoladeglaze.
En lækker brownie med hindbær og chokolade, en kage de fleste mennesker kan lide. Sammensætningen med chokolade og hindbær er et match made in heaven, hvis du spørg os.

Opskriften passer til: 8-10 personer
I denne opskrift har vi brugt: Silikoneform TOR160Silikoneform TOR200, Kageplast H10 & Kageplast H3.


Brownie med hindbær:

100g mørk chokolade (Callebaut 54,5% – kan købes her)
50g smør
100g sukker
10 friske hindbær

  1. Tænd ovnen på 175 g. varmluft
  2. Smelt chokolade og smør i en skål i microovnen eller over vandbad.
  3. Rør sukkeret i chokolade og smørmassen og tilsæt herefter æggene et af gangen.
  4. Hæld dejen op i en rund silikoneform ø 16 (Kan købes her)
  5. Placer de friske hindbær i dejen.
  6. Bag den i ovnen i 20 – 25 min.
  7. Tag brownien ud af formen og lad den afkøle på en rist eller lignende.

Kiksebund med chokolade:

120g havrekiks
5g kakaopulver
50g smør

  1. Blend kiksene i en minihakker eller kom dem i en pose og knus dem.
  2. Rør kiksestykkerne sammen med kakaopulver i en skål.
  3. Smelt smørret i en lille gryde og hæld det over de knuste kiks.
  4. Rør det sammen med en ske og fordel det i en springform ø16.
  5. Mas massen godt sammen, her kan du med fordel bruge bunden af et glas, for at skabe et nogenlunde ensartet lag.
  6. Placer browniebunden ovenpå kiksebunden, pres den let ned i kiksene, så de samler sig.
  7. Kom bunden på frys, imens ganachen laves.

Chokoladeganache med knas:

100g mælkechokolade (Callebaut 33,6% – kan købes her)
0,5dl fløde
10g crispearls med saltkaramel (kan købes her)

  1. Hæld chokoladen i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i midten af skålen, til chokoladen er smeltet.
  4. Vend herefter crispearls i massen.
  5. Fordel ganachen henover brownien.
  6. Stil kagen tilbage på køl i min. 1 time, gerne 2.

Hindbærmousse:

2,5 blad husblas (kan købes her)
300g frosne hindbær
100g sukker
2 spsk citronsaft
1dl skyr

  1. Udblød husblas i koldt vand, i mindst 10 minutter.
  2. Bring sukker, hindbær og citronsaft til kogepunktet. Sukkeret skal være helt smeltet, så der ikke er korn i massen.
  3. Tag gryden af varmen og sigt siruppen fra bærrene i en skål.
  4. Smelt den opblødte husblas i den varme sirup og lad det afkøle, til det er lillefinger varmt.
  5. Pisk fløden til en let skum. Den må ikke piskes for meget, da den så risikere at skille.
  6. Vend skyr heri.
  7. Tag lidt af skummen og vend forsigtigt i den afkølede sirup.
  8. Vend siruppen ned i skålen med det let piskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
  9. Hæld moussen i en silikoneform Ø20 (kan købes her).
  10. Tag din browniebund ud af fryseren og placer den med chokoladeganachen ned i moussen, så du har kiksebunden vendt op mod dig selv.
  11. Sæt kagen tilbage på frys i mindst 3 – 4 timer, gerne natten over.

Chokoladeglaze:

6 blade husblas (kan købes her)
100ml fløde
50ml vand
150g sukker
150g glukosesirup (kan købes her)
40g kakaopulver

  1. Udblød husblassen i koldt vandt, i mindst 10 minutter.
  2. Kom glukosesirup, sukker, fløde og vand i en lille gryde og bring det til lige under kogepunktet. Sørg for at massen er ensartet.
  3. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme masse. 
  4. Kom den hvide chokolade i en høj kande og hæld den varme masse over chokoladen
  5. Stavblend forsigtigt. Sænk stavblenderen skævt i kanden, og sørg for at holde den i bunden hele tiden, så der ikke kommet luft bobler. 
  6. Stil glazen til side og dæk med husholdningsfilm helt nede ved overfladen.
  7. Lad det køle ned til ca. 36 grader.
  8. Tag kagen ud af fryseren og placér den på en rist eller lign. Undgå at glazen bliver for kold (under 36grader), og sørg for at have gjort alt klar – så det kun er kagen der mangler at komme ud af fryseren.
  9. Tag kagen ud af fryseren og hæld glazen udover kagen.
  10. Lad kagen stå lidt mens glazen sætter sig, og fjern forsigtig glaze dråberne i kanten inden kagen sættes på et fad.

Pynt:

Chokoladebånd farvet med kakaosmør (kageplast – kan købes her)

Friske hindbær


Tips:

1. Du kan i moussen erstatte hindbær med dine yndlingsbær f.eks. jordbær, blåbær, skovbær m.fl.
2. Kiksebunden kan indeholde lige de kiks du elsker, f.eks. kan du erstatte dem med bastogne og få en lækker kanelsmag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere