Æbletærte

Lækker æbletærte som passer perfekt til efteråret.
Denne tærte er enkelt og nem at lave, dine gæster vil elske den til eftermiddagskagen eller som en lun dessert.

Opskriften passer til: 8-10 personer.
I denne opskrift har vi brugt: Perforeret tærtering Ø20 og Udstikker Ø7


Mørdej:

300g mel
100g flormelis
150g smør
1 æg

  1. Skær smør i små tern, og kom alle ingredienserne i en skål – hvis muligt en røremaskine.
  2. Rør med piskeris lige indtil dejen har samlet sig. 
  3. Ælt dejen let sammen og sæt den på køl i en times tid. 
  4. Tænd ovnen på 175grader.
  5. Læg dejen på et stykke bagepapir og kom et stykke mere ovenpå. Rul dejen ud, gerne 2-3cm større end formen, så der er til kanten. 
  6. Kom dejen i tærteformen. Udstik midten og placér udstikkeren i hullet. Kom herefter tærtedej rundt i om udstikkeren så der dannes en kant.
  7. Forbag tærtebunden i ca. 6-8 min.

Fyld:

100g blødt smør
100g sukker
100g marcipan (kan købes her)
1 æg
2 æbler

  1. Pisk smør, sukker, marcipan og æg sammen i en skål
  2. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver
  3. Fyld den varme tærte med fyldet og læg herefter æbleskiverne rundt i formen.
    Her er mulighed for at lave et smukt mønster.
  4. Bag tærten færdig i ca. 25-35min.

Tips:

1. Kom lidt kanel i mørdejsbundene eller i fyldet og tilføj derved ekstra smag til tærten
2. Tærten kan også laves med andre frugter som pærer, blommer osv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...

Denne webside anvender cookies. Ved at klikke accepter til denne besked, acceptere du vores brug af cookies.   Læs mere